Dla wielbicieli chipsów polecam zrobić sobie samemu z jabłek, pyszne i zdrowe.
Można dodać cynamonu, jak kto lubi :)
smacznego :)
wykonanie:
3 jabłka obrać, i oskrobać na cienkie paski (obieraczką)
piec w temp. 150-175 stopni przez godzinkę ;)
Można dodać cynamonu, jak kto lubi :)
smacznego :)
wykonanie:
3 jabłka obrać, i oskrobać na cienkie paski (obieraczką)
piec w temp. 150-175 stopni przez godzinkę ;)
Super! Kochamy wszelkie chipsy owocowe i warzywne (na przykład chipsy z sukini - love :-D). Tylko nie obieraj jabłka ze skórki! ;-) Po co tracic to co najcenniejsze. Skórka zawiera większość błonnika i folianów, jakie znajdziemy w jabłku. W skórce występuje też wzmożona koncentracja witaminy A i K. Jak na być zdrowo, to niech będzie zdrowo do bólu! :-D Pozdrownienia!
OdpowiedzUsuń